Welke subsidies zijn er voor ondernemers?

Als u als ondernemer aan de slag gaat of al een tijdje werkzaam bent, zijn er diverse subsidies vanuit de overheid beschikbaar waarvan u gebruik kunt maken. Deze subsidies kunnen erg handig zijn en soms net dat beetje verlichting geven dat u nodig heeft. Bovendien vindt de overheid het belangrijk om (startend) ondernemerschap te stimuleren. Dit creëert namelijk banen en levert de economie geld op.

Geld lenen als u net bent gestart

Als startend ondernemer zijn er mogelijkheden om een beroep te doen op een MKB-Krediet. Dit is een zakelijke lening van een bedrag tussen de 50.000 en 150.000 euro. Als dit geldbedrag voor u veel te hoog is, kunt u ook kiezen voor een microfinanciering. Met deze financiering kunt u een kredietvorm aanvragen van maximaal 50.000 euro. Welke leenvorm u ook kiest, het is altijd belangrijk dat u een goed businessplan heeft geschreven. Zonder een goed businessplan worden er namelijk geen financieringen verstrekt.

De startersaftrek

U heeft recht op startersaftrek als u recent bent begonnen als zelfstandige. Deze regeling is er op gericht om het ondernemerschap te stimuleren. In de eerste vijf jaar van uw onderneming kunt u maximaal drie keer een extra bedrag van uw winst aftrekken. Uiteraard moet u wel recht hebben op de startersaftrek en aan de voorwaarden voldoen. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van de Belastingdienst.

Financieren door middel van crowdfunding

Een geheel nieuwe vorm van geld lenen is door middel van crowdfunding. U kunt het zien als een alternatieve wijze om een bedrijfsproject te financieren. Het kapitaal dat u nodig heeft voor uw project biedt u aan via een platform op internet. Hier geeft u aan hoeveel geld u daarvoor nodig heeft. Zowel particulieren als zakelijke klanten kunnen een klein bedrag storten, net zolang tot het gewenste bedrag is bereikt. Uiteraard moet er wel iets tegenover staan. Maar met wat creativiteit van uw kant moet dat geen probleem zijn!