Waarom zou je goud kopen?

Goud maar ook zilver hebben door de eeuwen heen hun waarde als belegging bewezen. Vroeger werd vooral het hebben van goud gezien als een symbool van rijkdom. De prijs van goud wil nog wel eens wisselen maar is door de jaren heen eigenlijk alleen maar gestegen. Goud kopen is dan ook wereldwijd aanvaard en wordt gezien als een zeer veilige investeringsvorm. De vraag naar goud is al jaren constant en daarom kun je, bij een investering in goud, ervan uitgaan dat je minimaal de aankoopprijs terugkrijgt bij verkoop. Fysiek goud kopen kan in de vorm van gouden munten of goudbaren.

Waarom zou je zilver kopen?

Mensen kopen zilver omdat dit goedkoper is dan goud. Zilver is zowel een grondstof als een edelmetaal en zilver wordt steeds schaarser. Koop zilver aan in combinatie met goud en je hebt een heel zekere investering. Dat is een van de redenen om zilver aan te schaffen. Je kunt zilver kopen in de vorm van zilveren munten en als zilverbaren. Zilveren munten zijn wereldwijd goed verhandelbaar. Het aankopen van zilver wordt wel steeds populairder. Dit komt omdat de helft van al het zilver dat wordt gewonnen, wordt gebruikt in de industrie. Denk hierbij aan industriële toepassingen in onder andere smartphones, computers en zonnepanelen. Op dit moment is er nog geen tekort aan zilver, maar deskundigen denken dat dit wel kan gebeuren en dat maakt zilver interessant als beleggingsmiddel. De rente op ‘papieren geld’ is nihil en zilver zal in de toekomst duurder worden.

Wil je meer weten over de aankoop van zilver of goud?

Wil je meer weten over de aankoop van zilver of goud dan is het belangrijk dat je weet dat de partij waarmee je zaken wil gaan doen betrouwbaar is. Zo is The Silver Mountain een van de grootste handelaren van zilver en goud in de Benelux. Zij zijn in het bezit van de AFM vergunning (Autoriteit Financiële Markten). De AFM houdt toezicht op de financiële markten (sparen, beleggen, verzekeren, lenen, pensioenen). De bestuursleden van de AFM worden benoemd door de Minister van Financiën. The Silver Mountain heeft een groot assortiment zilveren en gouden munten en baren op voorraad. Het is mogelijk om je aankoop tot € 20.000 te laten verzekeren zodat je aankoopbedrag altijd voor 100% gedekt is.

Zilver en goud is een ideale investering

Zoals eerder gezegd is de aankoop van zilver of goud de ideale investering. Zeker met de huidige spaarrente. Wanneer er te veel spaartegoeden op de bank staan, moet je zelfs rente gaan betalen in plaats van rente te ontvangen. Door zilver of goud aan te kopen kun je ervan uitgaan dat je altijd minimaal het aankoopbedrag terug kunt krijgen.