Tips voor een budgetvakantie

Op vakantie gaan, het wordt steeds duurder. Maar hoe kun je toch zo goedkoop mogelijk op vakantie? Wij geven handige tips voor een budgetvakantie!

Kies voor een camping
Er zijn natuurlijk vaak wel aantrekkelijke aanbiedingen voor een hotel of appartement, maar over het algemeen is een camping de meest goedkope optie. U betaalt enkel een bedrag voor de staanplaats, eventuele toeristenbelasting en een bijdrage voor de stroomkosten. Deze kosten zijn vaak een stuk lager dan het huren van een hotelkamer, huisje of appartement.

Ga met eigen vervoer
Met het vliegtuig reizen is over het algemeen het meest prijzig, de daarop volgende goedkoopste mogelijkheid is met de bus. Maar als je echt wilt besparen op je reiskosten, dan kun je het beste met eigen vervoer gaan. Dan betaalt u alleen de vergoeding voor brandstof en u kunt ter plekke ook gebruik maken van uw  auto om de omgeving te verkennen.

Overnacht in een tent
Een caravan of camper zijn beide een flinke investering, al kunt u altijd op Marktplaats kijken voor een tweedehands type. Maar als het erop aan komt, bent u met een tent het goedkoopste uit. Er zijn vaak ook kant-en-klaar ingerichte tenten die u kunt huren, maar u kunt ook een tent kopen en de benodigde spullen zelf meenemen.

tent

Boek uw camping last-minute
Sommige organisaties of campings hebben aantrekkelijke vroegboekkortingen, maar over het algemeen kunt u de camping het beste last-minute boeken. De campings willen de laatste plaatsen graag verhuren en zullen u daarom waarschijnlijk een mooie korting bieden. Er zijn ook verschillende reisorganisaties die aantrekkelijke last-minute camping aanbiedingen hebben. Deze kortingen kunnen zelfs oplopen tot wel 50% van de oorspronkelijke prijs. Of ga op de bonnefooi, boek niets vooraf, en kijk welke campings nog een paar laatste plaatsen over hebben.

Neem zelf eten mee
Het is natuurlijk altijd  leuk om lekker uit eten te gaan op vakantie, maar als u echt wilt besparen kunt u er beter voor kiezen om zelf eten mee te nemen. U kunt natuurlijk ter plekke boodschappen doen, maar dan is de verleiding altijd groot om meer en andere producten te pakken dan u normaal hebt. En in de campingsupermarkt zijn de prijzen vaak automatisch hoger dan in de ‘normale’ supermarkt. Zorg er natuurlijk wel voor dat u niet té veel gewicht in of achter de auto meeneemt.

Met bovenstaande tips in gedachten kunt u het komende jaar flink besparen op uw vakantie!