Geld verdienen met energie vergelijken

Energie vergelijken levert geld op, want het vergelijken van energie kan tot de keuze leiden om een nieuw contract af te sluiten. Vergelijkingswebsites noemen bespaarde bedragen van tot wel 450 euro op jaarlijkse basis.

Hoe werkt het?
Iedereen die via een vergelijkingswebsite een contract afsluit krijgt een welkomstkorting. Deze welkomstkorting verschilt per vergelijkingswebsite en per energiemaatschappij. Alle grote energiemaatschappijen zijn aanwezig op de vergelijkingswebsites en bieden hun contracten voor een voordelige prijs aan. De concurrentie om hoog in de resultaten van deze websites te eindigen heeft dit effect. Wat heeft dit voor gevolgen voor de consument?

Hoog voordeel
Dat is vrij simpel: grotere concurrentie leidt tot lagere prijzen. En dus kan het afsluiten van een nieuw energiecontract enorm voordelig zijn.

Overstappen
Overstappen is gemakkelijk. Dit kost doorgaans een paar minuten. De website zorgt voor de rest. Gratis. Wat moet je opgeven?

Gegevens
Hoeveel mensen wonen er in het huishouden? Op welk adres, postcode en huisnummer woont de persoon die een nieuw contract wil afsluiten? Ook kan de meterstand en andere gegevens ingevuld worden. Vervolgens kun je de prijzen checken en zien welk contract het beste bij jouw situatie past. Pas op: niet elk energiecontract dat hoog eindigt past goed bij je situatie. Het kan daarom belangrijk zijn om naar de wat duurdere contracten te scrollen. Zo voorkom je dat je een goedkoop contract afsluit dat eigenlijk niet goed bij je wensen aansluit.

Verder
Het afsluiten van een nieuw energiecontract kan via de vele vergelijkingswebsites. Het kan op elk moment van het jaar en eigenlijk zo vaak je wenst. De contracten lopen naadloos in elkaar over en doorgaans komt er geen administratieve rompslomp aan te pas. Wil je ook een nieuw energiecontract afsluiten? Dat kan snel en makkelijk, maar hou wel in de gaten wat je wensen zijn om te voorkomen dat je een fout contract afsluit.