Energie besparen: hoe doe je dat?

Een van de manieren om geld te besparen, is door te letten op je energieverbruik. In sommige gevallen is het moeilijk om iets te besparen, maar in veel gevallen kun je zelf eenvoudig je steentje hieraan bijdragen. Hoe doe je dat dan precies?

1. Was drogen
Een simpele en effectieve manier om geld te besparen op je energierekening, is door geen was te laten drogen op de verwarming. Alhoewel het drogen van kleding op de verwarming wel een goede manier is om je kleding snel droog te krijgen, is het ook een uitstekende manier om je energierekening omhoog te krijgen. Wanneer je graag wilt besparen, zal je dit daarom toch echt moeten laten.

2. Luchten
Het is goed om dagelijks je huis te laten luchten. Doe dit echter wel met mate. Laat je constant de ramen en deuren in je huis op een kier staan, dan zal dit ervoor zorgen dat er meer energie wordt verbruikt. Beter is het om eens per dag tien minuten de ramen wagenswijd open te gooien en deze de rest van de dag dicht te houden. Door ze zo ruim open te zetten, zorg je ervoor dat je huis wordt gelucht. Doordat ze de rest van de dag dicht zijn, bespaar je tegelijkertijd op de energiekosten ten opzichte van de andere methode.

3. Isolatie
Erg belangrijk voor het besparen van energiekosten is de isolatie in je huis. Wanneer je huis niet goed geïsoleerd is, zal dit gebrek aan isolatie ervoor zorgen dat je verwarming harder moet ‘vechten’ om het warm te krijgen in jouw huis. Het gevolg hiervan is dat de rekening sneller zal stijgen. Isoleer je woning dus goed om ervoor te zorgen dat de warmte in je huis zoveel mogelijk in je huis blijft. Als gevolg daarvan hoef je alleen te betalen voor stookkosten die ‘normaal’ zijn.