Draag zorg voor een aanvullende pensioenvoorziening

Sparen voor de toekomst is belangrijk wanneer je in de toekomst met veel plezier van je pensioen gebruik wilt blijven maken.

Misschien bouw je wel aan een premievrij pensioen bij je huidige werkgever en krijg je bij je pensioengerechtigde leeftijd je AOW. De grote vraag is echter of dit voldoende is om je huidige levensstandaard te kunnen voortzetten. Pensioenverzekeraars hebben al verschillende malen op het pensioenen moeten korten, daarom is het verstandig om over een aanvullende pensioenvoorziening na te denken.

Bank- of pensioensparen

Je kunt bijvoorbeeld een bankspaar- of pensioenrekening openen. Je stort op deze rekening periodiek of eenmalig geld. Over het saldo dat je hier opbouwt, ontvang je een mooie rente. Deze rente is hoger dan bij een gewone spaarrekening, omdat je bij bank- of pensioensparen niet tussentijds kan opnemen. Soms is de inleg ook aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Nadat de pensioengerechtigde leeftijd is bereikt, keert de rekening uit. Dit kan bijvoorbeeld per maand, kwartaal of jaarlijks zijn. Mocht je eertijds komen te overlijden, dan gaat het geld naar je erfgenamen.

Vul je pensioen aan met een lijfrenteverzekering of koopsompolis

Een andere mogelijkheid om zorg te dragen voor een extra pensioenvoorziening, is bijvoorbeeld door het afsluiten van een lijfrenteverzekering, of door middel van een koopsompolis.

Met een lijfrenteverzekering kun je fiscaal aantrekkelijk sparen voor de toekomst. Je legt periodiek een geldbedrag in en meestal kan de inleg worden afgetrokken van de belasting. Bij een koopsompolis wordt een bedrag in een keer ingelegd. De uitkering ontvang je bij beide voorzieningen in termijnen op je rekening.

Je kunt ook zelf sparen

Verder is het ook mogelijk om zelf te sparen voor je toekomst. Zet maandelijks een bedrag apart dat je later kunt gebruiken om van je pensioen te kunnen genieten.

Daarmee zijn er voldoende mogelijkheden om zorg te kunnen dragen voor een goed pensioen!

Plaats een reactie