Besparen op een verhuizing

Verhuizen kost geld. Of je het nu zelf doet of uitbesteed. Maar ook met een verhuizing valt geld te besparen. Zeker anno 2017 waar je online veel kunt regelen. Laten we eens kijken waar er op bespaard kunt worden.

Verhuisbedrijf
Een verhuisbedrijf ontzorgt. Natuurlijk betaal je er meer voor dan wanneer je zelf zou verhuizen maar verhuisbedrijven zijn niet zo duur als je zou denken. Er kan online sinds een aantal jaar worden vergeleken. Zo kan je verschillende verhuisbedrijven met elkaar vergelijken door meerdere offertes op te vragen of door bij een website alle offertes op te vragen. Denk bijvoorbeeld Verhuisoffertes.nl. Ook bestaat er sinds kort Emoov.nl. Op deze site kan je jouw verhuizing direct boeken. Een verhuisbedrijf is dus zo direct gevonden en gereserveerd. Dit scheelt met gemak 25% in vergelijking met de ouderwetse manier van boeken.

Maandag of dinsdag
Regel het verhuisbedrijf op een maandag of dinsdag.  Deze dagen zijn beduidend goedkoper dan een donderdag, vrijdag of zaterdag. En minder druk. Dus makkelijker parkeren, sjouwen en rommel opruimen. Boek je een verhuisbedrijf, geef dan aan dat je graag goedkoper wilt verhuizen als je op maandag of dinsdag boekt. Niet allemaal berekenen die korting automatisch. Een site Emoov.nl doet dit wel.

Internet/TV/Bellen
Je kunt je huidige provider meeverhuizen naar je nieuwe woning. De provider zal dit graag voor je doen. Allicht, jij blijft namelijk je oude tarief betalen. Een verhuizing is een uitgelezen kans op over te stappen van internet. Internet vergelijken en overstappen. Dat is alles. Je moet toch alles opnieuw installeren in je nieuwe woning. Neem direct een nieuw pakket en profiteer van introductiekortingen. Scheelt je zo weer 100 euro. Ook als je exact hetzelfde pakket opnieuw besteld.

Verhuisvergoeding
Lang niet altijd het geval maar sommige bedrijven betalen een eenmalige vergoeding als je gaat verhuizen. Vraag dit na. Als je verhuist voor je werk is er een grote kans dat het bedrijf hier budget voor heeft. Sowieso als je naar het buitenland verkast.

Zelf doen
De grootste besparing zit hem in werk dat je zelf al kunt doen. Dus heb je een paar dagen vrij kunnen krijgen? Zorg dan dat inpakwerk al grotendeels gedaan is. Ook demonteren kan je vaak al prima zelf. En zoek spullen van te voren uit. Sommige zaken kunnen weg, op marktplaats of naar de kringloop. Scheelt dus ook weer sjouwen en dus in de kosten. Verhuisdozen inpakken doe je vaak liever ook zelf. Dus laat het sjouwen en vervoeren lekker over aan de verhuizer maar regel inpakken en uitzoeken zelf.